Ισπανικό κόμμα ζητά αποστολή στρατού κατά του Μαδούρο

-

Το κόμμα Vox ζήτησε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Βενεζουέλα και αρνήθηκε να ψηφίσει στη Γερουσία πρόταση νόμου εναντίον της ΛΟΑΤΚΙφοβίας και της αντίστοιχης βίας στον χώρο του αθλητισμού, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του.

Στην πρώτη περίπτωση, το Vox ζήτησε από το «Κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας να προτρέψει το αντίστοιχο εθνικό Κοινοβούλιο, ώστε να παρακινήσει την κεντρική κυβέρνηση να συστήσει ένα εκστρατευτικό σώμα, το οποίο θα είναι έτοιμο να επέμβει στη Βενεζουέλα το ταχύτερο δυνατόν εάν ο μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γουαϊδό ζητήσει βοήθεια για να προστατεύσει τον λαό από τον σφετεριστή Μαδούρο και τους Κουβανούς κομμουνιστές συμμάχους του».

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο το Vox καταδικάζει το «ναρκοκαθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, του οποίου οι σοσιαλιστικές πολιτικές έχουν μετατρέψει την ευημερούσα Βενεζουέλα σε ένα πειναλέο και απογοητευμένο έθνος».

Χθες, ο γερουσιαστής του Vox Φρανθίσκο Χοσέ Αλκάραθ, που δήλωσε πως βρίσκεται στη Γερουσία για να υπερασπισθεί την ενότητα της Ισπανίας, αρνήθηκε να υπογράψει μαζί με τη «μεικτή ομάδα» του Σώματος, στην οποία ανήκει, τη θεσμική δήλωση που θα διαβιβαζόταν στη Βουλή για έγκριση με αφορμή την «Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας στον αθλητισμό», με αφορμή το Πρώτο Συνέδριο Διαφορετικότητας.

Με την άρνησή του αυτή, ο Αλκάραθ διέρρηξε την ομοφωνία στην «μεικτή ομάδα», στην οποία ανήκουν και οι σύμμαχοί του στην Ανδαλουσία Ciudadanos. Όπως δήλωσε η Λορένα Ρολδάν, γερουσιαστής των Ciudadanos, κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της «μεικτής ομάδας» δεν είχε διστάσει να υπογράψει την πρόταση.

Από την πλευρά της, η γερουσιαστής των Podemos Βανέσα Ανγούστια τόνισε πως η απόφαση αυτή υπαγορεύεται «από έναν λόγο μίσους που στρέφεται κατά της ισχύουσας νομιμότητας» και κατήγγειλε το δεξιό Λαϊκο Κόμμα (ΡΡ) και τους Ciudadanos ότι «ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε η ακροδεξιά».

Στο κείμενο της δήλωσης καταδικάζεται η σωματική, ή λεκτική βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ στους αθλητικούς χώρους, προτείνεται η εξίσωση της δημόσιας αναγνώρισης των γυναικών με τους άνδρες αθλητές, η εξασφάλιση της άθλησης σε διεμφυλικά πρόσωπα και η αναγνώριση πως η σεξουαλική διαφορετικότητα είναι παράγοντας εμπλουτισμού των συναισθημάτων.

Στην πρώτη του μέρα στη Γερουσία, ο Αλκάραθ δεν ψήφισε επίσης, ούτε υπέρ, ούτε κατά, την πρόταση του ΡΡ στην σοσιαλιστική κυβέρνηση να μην προβεί στη μετάβαση αρμοδιοτήτων στην κυβέρνηση της Εουσκάδι (Χώρα των Βάσκων), μεταξύ των οποίων περιέχεται και η διαχείριση των φυλακών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.