Ισραήλ: Άνοιξε τα συνοριακά περάσματα με τη Γάζα

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Το Ισραήλ ξανάνοιξε σήμερα τα μεθοριακά περάσματα με τη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία είχε κλείσει πριν από έξι ημέρες μετά τη ρίψη ρουκέτας στο ισραηλινό έδαφος, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν κλείσει την Δευτέρα το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ, για τη διέλευση πολιτών, και αυτό του Κερέμ Σαλόμ, για τη διέλευση αγαθών, μετά τη ρίψη ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό αποκλεισμό, η οποία έπεσε σε ένα σπίτι στο κεντρικό Ισραήλ και προκάλεσε τον τραυματισμό 7 ανθρώπων.

Η απόφαση αυτή να ξανανοίξουν σήμερα τα μεθοριακά περάσματα ελήφθη παρά τη ρίψη 5 ρουκετών κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και τα πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης σε θέσεις της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα σε αντίποινα για τις ρουκέτες. Από αυτές τις ανταλλαγές πυρών δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Οι εκτοξεύσεις των 5 ρουκετών και τα ισραηλινά αντίποινα καταγράφηκαν λίγες ώρες μετά το τέλος της μαζικής διαδήλωσης στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με το Ισραήλ, η οποία έγινε χθες με αφορμή την πρώτη επέτειο της "Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής".

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή κατά την οποία ξέσπασαν επεισόδια με τέσσερις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, χωρίς πάντως η βία να φθάσει σε επίπεδο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη γενικευμένη σύρραξη για την οποία εκφράζονταν φόβοι από διάφορες πλευρές το τελευταίο διάστημα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.