Και με τον Ερντογάν συναντήθηκε ο Στόλτενμπεργκ

-

Συνάντηση με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τη Δευτέρα στην Άγκυρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής κλιμάκωσης που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής συμμαχίας έγραψε στο Twitter: «Καλή συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα για σειρά θεμάτων ασφαλείας. Συζητήσαμε για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο. Σταθερή μου ελπίδα είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρο για διπλωματικές προσπάθειες».

Είχε προηγηθεί συναντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλουύτ Τσαβούσογλου, ο οποίος όταν ο γγ του ΝΑΤΟ προέτρεψε σε αποκλιμάκωση στο Καραμπάχ, ο Τούρκος υπουργός του συνέστησε «να καλέσει το ΝΑΤΟ σε αποκλιμάκωση τις κατοχικές δυνάμεις των Αρμενίων».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται την Τρίτη και την Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον υπουργός Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.