Καλά πάει και το 10χρονο παιδί και το 6 μηνών κοριτσάκι που βρέθηκαν φορείς

-

Καλά στην υγεία του είναι το έξη μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, στη διάρκεια ιχνηλάτησης της οικογένειας ενός 50χρονου φορέα από την Πτολεμαΐδα που βρέθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες. Σε ό,τι αφορά στο 10χρονο παιδί, επίσης από την Πτολεμαΐδα, που φαίνεται να κόλλησε από την μητέρα του, οι γιατροί αναφέρουν ότι είναι επίσης καλά στην υγεία του.

Εν τω μεταξύ ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης , με τους διοικητικές των νοσοκομείων, των ιατρικών, φαρμακευτικών και οδοντοτιατικών συλλόγων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων ενώ κάλεσε και την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τη κατάσταση από τον λοιμοξιολόγο Ιορδάνη Ρωμιόπολο συνεργάτη του ΕΟΔΥ, στην Δυτική Μακεδονία, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης στο ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ρωμιόπουλος καθησύχασε τους πολίτες ότι ναι μεν πρέπει να προσέχουν, αλλά όχι να πανικοβάλλονται, καθώς τα κρουσματα που έχουν εντοπιστεί είναι όλα χαμηλού ιικού φορτίου και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Πάντως πολύς κόσμος έχει ανησυχήσει στην περιοχή της Εράτυρας του δήμου Βοΐου (μεταξύ Καστοριάς και Κοζάνης), επειδή  έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετική στον ιό μια κοπέλα 22 ετών, που ήρθε σε επαφή με άτομα που επέστρεψαν από διακοπές. Τόσο η ίδια όσο και αρκετοί νέοι έτυχε να βρεθούν σε πάρτι που διοργανώθηκε στο χωριό στις 8 Αυγούστου. Ψυχραιμία συνιστά ο Πρόεδρος της Εράτυρας Γιώργος Βάρκας, υπογραμμίζοντας ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα τεστ που έχουν ήδη διενεργηθεί  και τα οποία συνεχίζονται

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.