Καμμένος: Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να μπλοκάρει την Συμφωνία

-

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος, στην ομιλία με την οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 3ου  τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ. Παραλλήλως έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την στάση που θα πρέπει να κρατήσουν.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα του ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τους ΑΝΕΛ, ψηφίζοντας μία συμφωνία που επέφερε διχασμό και αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έβαλε όμως στο παιχνίδι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αν έλθει η Συμφωνία στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της ΠΓΔΜ, «ήρθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Και όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην δεχθεί πρόταση με το όνομα «Μακεδονία» και να  δεσμευτεί ότι θα καταργήσει την συμφωνία αν ψηφιστεί.

Αν και παραδέχθηκε ότι είχε συναινέσει στην διεξαγωγή διαλόγου με τα Σκόπια, τον οποίο θα έκανε ως αρμόδιος ο Κοτζιάς, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι το κόμμα του δεν αποδέχεται και δεν ψηφίζει λύση που στο όνομα θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Εξήγησε μάλιστα ότι η συναίνεσή του αφορούσε έναν διάλογο, μέσα από τον οποίον θα φαινόταν ότι η Ελλάδα συζητά, «έχει δίκιο και δεν βρίσκει το δίκιο της ακριβώς, γιατί η άλλη πλευρά κάθεται στις εμμονές του Τίτο και του Μουσολίνι».

Οι «καφετζούδες της πολιτικής»

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν όλες μαζί και ότι το κόμμα του θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Παραλλήλως κάλεσε όσους διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα  και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι από τους ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στις επικρίσεις για το κόμμα του είπε ότι αυτές τις κάνουν οι δημοσκόποι, τους οποίος, όπως τόνισε, τους έχουν διαψεύσει οι ΑΝΕΛ σε πέντε εκλογικές μάχες. Τους αποκάλεσε μάλιστα «καφετζούδες της πολιτικής».

Στους ασκούντες κριτική στους ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμένος συμπεριέλαβε  την Ντόρα Μπακογιάννη, για την οποία είπε ότι της ανήκει ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» και φυσικά τον Νίκο Κοτζιά.

Κόμμα VIP το Πράττω

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «ηγείται του “Πράττω”, ενός κόμματος VIP όπως ο κ. Κοτζιάς, που δεν έχει κατέβει σε εκλογές, περιμένει να διοριστεί».

Και πρόσθεσε: «Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε τέλος στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας, θυμίζοντας τις καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τις ενεργειακές συμμαχίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Τόνισε μάλιστα ότι ο ρόλος των ΑΝΕΛ προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν ιδιαίτερα σημαντικός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.