Καρδίτσα: 20 ψυχές παραμένουν εγκλωβισμένες χωρίς νερό και ρεύμα

-

Κραυγή αγωνίας από τον Περικλή Κουτσογιάννη, τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Πευκοφύτου Καρδίτσας κοντά στο Μουζάκι, που είναι εγκλωβισμένος στον οικισμό μαζί με 19 άλλους ανθρώπους μετά το μεσογειακό κυκλώνα "Ιανό" που σάρωσε την περιοχή.

«Είμαστε εντελώς αποκομμένοι από το πλησιέστερο κέντρο υγείας, νερό, ρεύμα δεν υπάρχει. Είμαστε 20 άτομα κι έχουμε εγκλωβιστεί. Παρακαλούμε να μην συμβεί κάτι στην υγεία μας. Ζητάμε από τον κρατικό μηχανισμό το συντομότερο πρόσβαση» είπε ο πρόεδρος τηλεφωνικά σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Δυο γέφυρες έχουν καταστραφεί εντελώς, ενώ άλλες δυο έχουν ρωγμές» είπε ο κ. Κουτσογιάννης, εξηγώντας πώς αποκόπηκαν. «Μας περιμένει δύσκολη βραδιά», κατέληξε.

Μεταξύ των 20 ατόμων πολλοί είναι και ηλικιωμένοι που μπορεί να χρειαστούν ανά πάσα στιγμή ιατρική βοήθεια.

Αποκομμένα είναι και πολλά μικρά χωριά της ορεινής Αργιθέας στην περιοχή, καθώς έχει "σπάσει" ο δρόμος και έχουν γκρεμιστεί γεφύρια και δεν έχουν οδική σύνδεση με κανένα μεγαλύτερο χωριό για δεύτερο 24ωρο. Ζητούν και εκείνοι συνδρομή, καθώς η έλλειψη οδικής πρόσβασης τους στερεί από αγαθά μέχρι γιατρούς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.