Κατά 20% αυξήθηκαν οι ροές στον Έβρο

-

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αύξηση της τάξης περίπου του 20% στις ροές μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού Έβρου.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές, αιτούνται πολιτικού ασύλου υποστηρίζοντας ότι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και αντιφρονούντες, διωκόμενοι από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αυξάνουν την ετοιμότητα στην περιοχή του Έβρου και των νησιών, επιχειρώντας να αποτρέψουν ένα νέο κύμα και το νέο σχέδιο περιλαμβάνει το «σφράγισμα» του Έβρου.

Δύο ομάδες συνολικά 60 ανδρών θα σαρώνουν τον Έβρο σε προβλέψιμα σημεία γα την αποτροπή μεταναστευτικών ροών. Η στελέχωση θα γίνει με επιλογή από τους 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες και οι οποίοι θα επωμιστούν τις χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες σε μεγάλο μήκος του ποταμού. Αυτές οι δύο ομάδες θα έχουν έδρα την Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα.

Και στα νησιά

Αντίστοιχη θα είναι η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε επτά νησιά, με 540 συνοριοφύλακες που επίσης προσελήφθησαν πρόσφατα. Από τους νέους συνοριοφύλακες  240 θα πάνε στη Λέσβο, 100 στην Κω, 98 στη Χίο, 40 στη Λέρο, 30 στη Σάμο, 20 στη Σύμη και  12 στο Καστελόριζο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες. Οι 480 από αυτούς θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και άλλοι 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.