Καταδίκη απόφασης Μητσοτάκη να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό από το ΠΑΚΣ

-

Την αντίδραση του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού προκάλεσε η αμφιλεγόμενη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΠΑΚΣ «αναγνώρισε ως πρόεδρο της Βενεζουέλας έναν άνθρωπο -μαριονέττα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ».

"H νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έκρινε πως η πρώτη της πράξη πρέπει να είναι η αναγνώριση του πράκτορα της CIA και επίδοξου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό ως προέδρου της Βενεζουέλας. Αναγνώρισε ως πρόεδρο της Βενεζουέλας έναν άνθρωπο -μαριονέττα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που καλεί ξένες χώρες να επιβάλλουν δολοφονικές κυρώσεις εναντίον του λαού του, οργανώνει τρομοκρατικές ενέργειες, δολιοφθορές και δολοφονίες μέσα στην ίδια του τη χώρα και που κατηγορείται επιπλέον για γιγαντιαίες απάτες από τα χρήματα του Βενεζουελάνικου λαού τα οποία παρανόμως έχουν κατάσχει ξένες τράπεζες.

Και η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα βεβαίως είχε επιλέξει να συντάσσεται με τη στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ αλλά με λιγότερο προφανή και περισσότερο διστακτικό τρόπο, στο πλαίσιο της ταύτισης με τις ΗΠΑ. Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία επείγεται να αποδείξει ότι εντέλλεται ακόμα πιο πιστά από την Ουάσινγκτον υπερβαίνει και τις λίγες επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιάζει ολόθερμα τον- ευτυχώς αποτυχημένο– επίδοξο Βιντέλα και Πινοσέτ της Βενεζουέλας.

Πρόκειται για κίνηση καταφανώς αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο Χάρτη του ΟΗΕ επιβάλλοντας το σεβασμό της κρατικής κυριαρχίας. Πρόκειται για κίνηση άφρονα καθώς η ελληνική κυβέρνηση ευθέως συντάσσεται με την παράνομη πολιτική της βίαιης αλλαγής καθεστώτων, την ίδια στιγμή που επιχειρεί να επικαλεστεί το διεθνές δίκαιο σε άλλες περιστάσεις.

Πρόκειται επίσης για κίνηση εχθρική προς ένα λαό ο οποίος πάντοτε διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το λαό μας. Δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εκφράζει σε τίποτα τον ελληνικό λαό στην ταύτισή της με το κατεστημένο των ΗΠΑ και με την απόπειρα λεηλασίας των φυσικών πόρων της Βενεζουέλας. Βροντοφωνάζουμε: Όχι στο όνομα του ελληνικού λαού και της ελληνικής νεολαίας αυτό το έγκλημα.

Όχι στο όνομά μας"

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.