Κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο από Τούρκους

-
Κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο από Τούρκους

Με επιφύλαξη αναδημοσιεύουμε συγκεκριμένες πληροφορίες (δεν κατέστη δυνατόν να τις διασταυρώσουμε επισήμως) από το στρατιωτικό site armyvoice.gr, που αναφέρεται σε κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο από Τούρκους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που έχουν στρατοπεδεύσει στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και ενισχύουν την παρουσία τους.

Σύμφωνα με τον armyvoice.gr, αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους. Στη συνέχεια όμως οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35 και άτομα, τα οποία βρίσκονται πλέον εντός ελληνικού εδάφους, το οποίο έχουν αποψιλώσει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Το τελευταίο διάστημα, στελέχη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού επισκέφθηκαν την περιοχή για να μελετήσουν που θα στηθούν οι πάσαλοι για την επέκταση του φράγματος στον Έβρο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην τουρκική πλευρά, που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του armyvoice.gr, θέλει να έχει ανοιχτές τις διόδους για να εργαλειοποιεί μετανάστες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν εκφοβιστικές βολές και διαρκείς προκλήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αργότερα κατέφθασαν και από την τουρκική πλευρά στελέχη της αντίστοιχης γεωγραφικής υπηρεσίας, λέγοντας ότι θα στήσουν κι αυτοί ανάλογο φράχτη. H τουρκική πλευρά –κατά την ίδια πηγή– έχει αρνηθεί επίμονα να παρουσιάσει τα στοιχεία που επικαλείται όταν υποστηρίζει πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος και έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα.

Τουρκικές προκλήσεις

Είθισται μεταξύ των χωρών όταν υπάρχουν κάποιου είδους συνοριακά θέματα να επιλύονται μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας συζητήσεων, πρακτική η οποία έχει επίσημο χαρακτήρα και ακολουθείται σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το armyvoice.gr, η άρνηση της Τουρκίας να παρουσιάσει τα στοιχεία που επικαλείται αντανακλά και την πρόθεσή της να αποσπάσει αυτό το κομμάτι ελληνικού εδάφους από τη συγκεκριμένη περιοχή. Γι' αυτόν τον λόγο αυξάνονται και οι πάνοπλοι Τούρκοι αστυνομικοί που βρίσκονται επί του ελληνικού εδάφους.

Επιπλέον, σημειώνει πως δεν κατάφερε ούτε το armyvoice.gr να διασταυρώσει τις πληροφορίες που θέλουν το θέμα να έχει τεθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Υποστηρίζει πως τη σκυτάλη της επίλυσης του θέματος έχει πάρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.