Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για προκαταρκτική κατά Παπαγγελόπουλου

-

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» αναφέρουν ότι το πρώην κυβερνητικό στέλεχος θα ερευνηθεί για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος. Όπλο στα χέρια των βουλευτών της Ν.Δ. αποτελεί η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία φέρεται να κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο της, με στόχο την άμεση μεταβίβαση της υπόθεσης της Novartis στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει κατονομαστεί από μάρτυρες ως «Ρασπούτιν», κατηγορείται ότι ασκούσε πιέσεις στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στην υπόθεση της Novartis. Στο πλαίσιο αυτό, οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαβιβάσει στη Βουλή δικογραφία, στην οποία ελέγχονταν συνολικά 10 πολιτικά πρόσωπα. Τελικά, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων προσώπων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.