Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

-

"Πενήντα επτά χρόνια μετά τα μηνύματα της θυσίας του παραμένουν επίκαιρα", ανέφερε ο Χρήστος Δουίτσης, σημειώνοντας τις προκλήσεις για τη σύγχρονη δημοκρατία.

Σε συγκέντρωση, που έγινε το μεσημέρι μπροστά στο μνημείο, στο σημείο, όπου στις 22 Μαΐου του 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από το τρίκυκλο των παρακρατικών, στεφάνια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αλέκος Γρίμπας, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε εκείνες τις στιγμές από τη συγκέντρωση των Φίλων της Ειρήνης», όπου θα μιλούσε ο Γ. Λαμπράκης και πρόσθεσε: «Είναι βαθιά στη μνήμη μου αποτυπωμένη η εικόνα του Λαμπράκη, του ανθρώπου που άλλαξε την πολιτική κατάσταση, την ιστορία της χώρας» είπε ο κ. Γρίμπας.

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην εκδήλωση υπογράμμισε και τη συμβολή της ερευνητικής και ελεύθερης δημοσιογραφίας στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποίησε, μια ώρα νωρίτερα, στο ίδιο σημείο και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ και οι τοπικές επιτροπές της ΕΔΥΕΘ.

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

«Το κίνημα μας, η ΕΕΔΥΕ με συνέπεια και σταθερότητα παλεύει εξήντα πέντε χρόνια τώρα ενάντιας τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας, αναφερόμενος στους αγώνες του Γρηγόρη Λαμπράκη για τον αφοπλισμό και την ειρήνη. Στεφάνι στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη κατέθεσε και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Ενότητας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.