Καθησυχάζει ο Λέκκας: "Πάνω από 5 Ρίχτερ δεν δίνει αυτό το ρήγμα"

-

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

«Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει σεισμούς μεγαλύτερους από 5 Ρίχτερ», είπε.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για ζημιές από το σεισμό που σημειώθηκε στις 06.05 μ.μ. με επίκεντρο 12 χλμ. βορειοδυτικά της Ραφήνας και μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Έγινε αισθητός στην Αθήνα, ως έντονος,  αλλά μικρής διάρκειας. Επισης αισθητός έγινε στη Ραφήνα, στη Νέα Μάκρη, στην Αρτέμιδα/ Λούτσα,  στον Άγιο Στέφανο, στο Διόνυσο, στη Δροσιά, στους Αγίους Αποστόλους, στην Αγία Μαρίνα, στο Νέο Βουτζά, στην Εκάλη, στην Πεντέλη,  στο Ντράφι, στα Σπάτα, στην Παλλήνη, στην Κηφισιά, στα Μελίσσια, στο Μαρουσι, στις Αχαρνές,  στο Καματερό, στην Καισαριανή, στο Περιστέρι, στην Ηλιούπολη, στο Χαϊδάρι, Νέα Σμυρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Πειραιά  και αλλού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.