Καβάλα: Συνελήφθη υπεύθυνος συναυλίας - Με μάσκες στην αποψινή - Κρούσματα σε μαθητές

-

Συνελήφθη ο υπεύθυνος της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα χτες το βράδυ, επειδή δεν τηρήθηκαν οι επιβεβλημένες αποστάσεις, ενώ για την αποψινή συναυλία αφ' ενός ειναι υποχρεωτική η μάσκα, αφ' ετέρου σήμερα ανακοινώθηκε ότι μειώνεται από 1.800 στούς 1.000 ο αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων.

Παράλληλα, εκτός από τα 24 κρούσματα σε βιομηχανία της περιοχής που διαπιστώθηκαν το πρωί, βρέθηκαν άλλα δύο κρούσματα σε ασυμπτωματικούς μαθητές, ηλικίας 13 και 17 ετών, συγγενείς άλλων κρουσμάτων που ήταν ήδη γνωστά.

Όσον αφορά στη συναυλία του Μάλαμα, έγινε στο θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης και σημειώθηκε συνωστισμός όπως διαπίστωσε σε έλεγχό της η Αστυνομία, οπότε προέβη και σε σύλληψη.

Από το Φεστιβάλ Φιλίππων έγινε γνωστό ότι η αποψινή συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου θα πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας να είναι υποχρεωτική καθ όλη τη διάρκεια της:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενημερώνουμε το κοινό του Φεστιβάλ ότι από σήμερα, 1 Αυγούστου, για τη διασφάλιση της υγείας όλων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, και όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο», ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι διοργάνωσης. Μια άλλη συναυλία που είχε προγραμματισθεί για τις 6 Αυγούστου, αναβλήθηκε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.