Καύσωνας με κορύφωση την Παρασκευή

-

Καύσωνα θα έχουμε από αύριο Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει  μικρή πτώση και μέχρι τη Δευτέρα θα έχει μειωθεί κατά περίπου 4 βαθμούς Κελσίου.

Οξύτερο πρόβλημα θα έχουν τα ηπειρωτικά και κυρίως η Θεσσαλία όπου προβλέπονται μέχρι και 42 βαθμοί Κελσίου.

Ο υδράργυρος θα πολιορκεί και θα ξεπερνά για τρεις ημέρες τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη πρόγνωσης ανώτερων θερμοκρασιών για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα μας έως και το Σάββατο.  Οι πο δύσκολες ημέρες θα είναι οι δύο τελευταίες του μήνα (30 και 31), ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς.

kairos_kausonas_paraskeui

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.