Κεραμέως: Διάλογος μόνο με ανοικτά σχολεία... μειοψηφία οι καταληψίες

-

Ο διάλογος δεν μπορεί παρά να γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δήλωσε στο MEGA η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπογραμμίζοντας πως κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις. Παράλληλα, είπε πως δεν νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως. Σημειώνεται ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική από σήμερα Πέμπτη για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Οι μαθητές θα παίρνουν κανονικά απουσίες σε περίπτωση που δεν δίνουν το παρών μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, όσον αφορά τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων η κα Κεραμέως διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα αναπληρωθούν με μαθήματα σε σχολικές γιορτές, αργίες, Σάββατα και περιπάτους. Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός σημείωσε πως πράγματι υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, ωστόσο η λύση σε αυτά δεν είναι το κλείσιμο των σχολείων.

Όσον αφορά τα κενά που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υπογράμμισε πως αυτά αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ αναμένεται να αναπληρωθούν σε σύντομα χρονικό διάστημα. Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών και εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν φέτος νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές ενώ για τον καθαρισμό των σχολείων ισχυρίστηκε πως έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.