Κι άλλο τεστ του Προμαχώνα με 4 μέρες καθυστέρηση - Δυο Σέρβοι φορείς

-

Στην Σερβία επέστρεψε η τετραμελής οικογένεια του 10χρονου Σέρβου που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό όταν εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Θετικός ήταν και ο πατέρας του, αλλά δεν το ήξεραν, γιατί η απάντηση του τεστ που τους έκαναν στον Προμαχώνα κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα,  στις 8 του μήνα, βγήκε... στις 12 Ιουλίου (σήμερα).

Με 4 μέρες καθυστέρηση βγήκε η απάντηση και για μια 66χρονη Ρουμάνα που συνέχιζε τις διακοπές της στην Αιδηψό ήσυχη ότι είναι υγιής, αφού της ειχαν κάνει τεστ προ τετραημέρου και κανείς δεν την είχε ειδοποιήσει σχετικά. Ομως δεν είχαν αμελήσει να την ειδοποιήσουν -απλά οι αρχές δεν είχαν ακόμη την απάντηση...

Το παιδί χειρουργήθηκε

Μετά τη διάγνωση για το παιδί, έγινε γνωστό ότι και ο πατέρας βρέθηκε θετικός όταν του έκαναν τεστ στον Προμαχώνα, κατά την οδική διέλευση από  τα σύνορα -προφανώς η απάντηση του τεστ του πατέρα άργησε να βγει λόγω φόρτου εργασίας, αφου γίνονται εκεί πλέον πάνω από χίλια τεστ την ημέρα. Όμως ανεξαρτήτως φόρου, το τεστ έχει νόημα όταν η πολιτεία "πιάνει" το κρούσμα προτού κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Η τετραμελής οικογένεια από τη Σερβία ήρθε στη Θάσο για διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα.  Δυο μέρες μετά, στις  8 Ιουλίου, το παιδί  παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχικά επισκέφθηκε με τους γονείς του το Κέντρο Υγείας Πρίνου. Στη συνέχεια ο πατέρας του, με το ΙΧ αυτοκίνητό του, τον μετάφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να γίνει αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, προεγχειρητικά το αγόρι έπρεπε να υποβληθεί σε τεστ.

Σε απομόνωση προληπτικά, αλλά... σωστά

Η εξέταση βγήκε θετική παρότι το παιδί ήταν τελείως ασυμπτωματικό. Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα -το δικό της τεστ βγήκε αρνητικό. Μητέρα και γιος  μετά την επέμβαση στην οποία το αγοράκι τελικά υποβλήθηκε, παρέμειναν στην απομόνωση, ενώ ο πατέρας με τον άλλο γιο της οικογένειας επέστρεψαν στη Θάσο και απομονώθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στο νησί και βρίσκεται έξω από το Λιμένα. Απομονώθηκαν δε προληπτικά, επειδή είχε τον ιό ο 10χρονος, καθώς δεν γνώριζαν ότι ήταν φορέας και ο πατέρας.

Σήμερα το μεσημέρι ο 10χρονος έλαβε εξιτήριο, αλλά ταυτόχρονα η οικογένεια έμαθε και τα αποτέλεσμα της εξέτασης του πατέρα. Μετά από συνεννόηση με το διοικητή του νοσοκομείου και τις σχετικές οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, ο πατέρας παρέλαβε το γιο και τη σύζυγό του από την είσοδο του νοσοκομείου και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τη Σερβία.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι και οι δυο γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και είχαν αναστατωθεί καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να περάσουν αυτή την περιπέτεια κάνοντας διακοπές στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε υπήρξε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με την οικογένεια, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ ώστε η τετραμελής οικογένεια να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.