Κηφισιά: Οι κλέφτες έπεισαν αστυνομικούς ότι ήταν... αστυνομικοί και το έσκασαν

-

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Κηφισιά, όπου 83χρονος κατήγγειλε απάτη και κλοπή, αλλά οι αστυνομικοί που κατέφθασαν, άφησαν τους δράστες να φύγουν επειδή οι τρεις κλέφτες επέδειξαν πειστικές υπηρεσιακές ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής ένας 50χρονος πρώην φύλακας του Κορυδαλλού που απολύθηκε λόγω κλοπής και άλλων παρανομιών, πήγε με δύο ελληνόφωνους Αλβανούς συνεργούς του στο σπίτι ηλικιωμένου επιχειρηματία στην Κηφισιά  και υποστήριξε ότι ήταν από την οικονομική Αστυνομία και έπρεπε να κάνουν έρευνα στο σπίτι. Είπαν στον 83χρονο ότι ο γιος του είχε χακάρει τράπεζες και είχε διαπράξει απάτη της τάξης των 6 εκατ. ευρώ. Οι τρεις "αστυνομικοί" διέλυσαν κυριολεκτικά το σπίτι και πήραν ό,τι μετρητά βρήκαν και τιμαλφή.

Ο ηλικιωμένος τηλεφώνησε όμως στο "εκατό" γιατί κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους φερομένους ως αστυνομικούς. Όταν έφθασαν εκεί οι άνδρες της ΔΙΑΣ, οι τρεις άνδρες ήδη επιβιβάζονταν στο ΙΧ τους να φύγουν και ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος επέδειξε υπηρεσιακή ταυτότητα και έπεισε τους αστυνομικους ότι ήταν συνάδελφός τους. Οπότε... οι αστυνομικοί άφησαν τους δράστες να φύγουν, πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για νόμιμη έρευνα, παρότι όλα έδειχναν το αντίθετο.

Κατάλαβαν το λάθος τους και άρχισαν να τους αναζητούν και τους συνέλαβαν τελικά τον ένα σήμερα τα ξημερώματα στη Νίκαια και τους άλλους δύο στην Ελευσίνα και στη Μάνδρα το μεσημέρι. Ήδη σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τους. Επισης ελέγχονται οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που τους άφησαν να φύγουν.

 

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.