Κικίλιας: Τα σχολεία θα ανοίξουν – Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση

-

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν, ενώ αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των περιορισμών που θα γίνουν στις 27 Απριλίου.

Με προϋποθέσεις και προφυλάξεις τα σχολεία θα ανοίξουν όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που επανέλαβε ότι οι ανακοινώσεις των μέτρων αποκλιμάκωσης θα γίνουν μετά τις 27 Απριλίου.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει:

«κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους».

Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι έως τις 27 Απριλίου οπότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των περιορισμών, η τήρηση των μέτρων:

«θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού».

Ζήτησε υπομονή από τους ηλικιωμένους και διαβεβαίωσε ότι «μόλις οι επιστήμονες μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ είπε πως στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.