Κίνα: Δίωξη για δωροδοκία στον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ

-

Η Κίνα θα ασκήσει δίωξη στον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκγουέι για δωροδοκία μετά την έρευνα που έγινε σε βάρος του από την οποία προέκυψε ότι είναι ύποπτος για δωροδοκία και παραβίαση των κανόνων πειθαρχίας, ανακοίνωσε η επιτροπή κατά της διαφθοράς του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Μενγκ αποπέμφθηκε επίσης από τις τάξεις του κόμματος, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση της διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων.

Πέρυσι, η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από την προεδρία της, αφού οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η σύζυγός του δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη του έπειτα από ταξίδι στην πατρίδα του. Ο Μενγκ ήταν πρόεδρος της Ιντερπόλ από τον Νοέμβριο του 2016.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.