Κίνα: Οι ΗΠΑ υπονομεύουν την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας θεωρεί ότι οι ΗΠΑ υπονομεύουν την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα αυξάνοντας τις στρατιωτικές τους δαπάνες αλλά και πουλώντας όπλα στην Ταϊβάν.

Η θέση αυτή εκφράζεται σε λευκή βίβλο του κινεζικού υπουργείου Άμυνας που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα. Κατά το έγγραφο, το πρόβλημα της Ταϊβάν γίνεται ολοένα οξύτερο, ενώ αυτές που χαρακτηρίζονται αυτονομιστικές ή αποσχιστικές δυνάμεις στη νήσο παραμένουν η σοβαρότερη απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε πρόσφατα την πιθανή πώληση όπλων αξίας 2,2 δισεκ. δολαρίων στη Ταϊβάν. Το αμερικανικό ΥΠΕΞ δικαιολόγησε την απόφαση αυτή θυμίζοντας ότι το Πεκίνο δεν έχει δεσμευθεί να αποκηρύξει την καταφυγή στη βία αν η Ταϊβάν προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησία της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.