Κίνδυνο βλέπει ο Γάλλος ΥΠΕΞ από εμπλουτισμό ουρανίου Ιράν

-

Το σχέδιο του Ιράν να ενισχύσει τις ικανότητές του εμπλουτισμό ουρανίου δεν είναι ευπρόσδεκτο καθώς φλερτάρει με τις κόκκινες γραμμές, αλλά βρίσκεται εντός των ορίων του σεβασμού της συμφωνίας του 2015, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

"Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ευπρόσδεκτη. Δείχνει μια μορφή ενόχλησης και είναι πάντα επικίνδυνο να φλερτάρει κανείς με τις κόκκινες γραμμές. Ωστόσο η πρωτοβουλία που ελήφθη για την ενίσχυση της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου παραμένει τελείως εντός του πλαισίου της συμφωνίας της Βιέννης", είπε.

"Αν περάσουν σε ένα ανώτερο στάδιο, ναι η συμφωνία θα αθετηθεί. Όμως πρέπει οι Ιρανοί να λάβουν υπόψη τους ότι αν αθετήσουν την συμφωνία, τότε θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε νέες κυρώσεις και οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν αδρανείς", δήλωσε.

"Καταλαβαίνω ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στο Ιράν. Όμως η Τεχεράνη πρέπει να δείξει σύνεση διατηρώντας και παραμένοντας πιστή στν συμφωνία. Σήμερα η συμφωνία δεν έχει αθετηθεί και το Ιράν σέβεται πλήρως τις δεσμεύσεις του", κατέληξε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.