Κλείνει -κατ΄αρχήν- πέντε καταστήματα ο "Βενέτης"

-
Υπογραφή ΚΥΑ για οικονομικό βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους

Ο ιδιοκτήτης των φούρνων "Βενέτης", Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ανακοίνωσε ότι κλείνουν πέντε καταστήματα της αλυσίδας,  η οποία απασχολεί  στα 110 καταστήματά της περίπου 1.800 άτομα. "Ακούγεται" ότι ίσως κλείσουν και άλλα πέντε μέχρι το Δεκέμβρη.

Επικαλέσθηκε την κρίση του κορονοϊού, την μη έλευση τουριστών και τη μεγάλη μείωση στην κατανάλωση λόγω της τηλε-εργασίας. Αλλά προσέθεσε και ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων επιμένουν να ζητούν κατά τη γνώμη του υψηλά ενοίκια.  Πριν από μόλις δύο μήνες ο ίδιος έλεγε ότι η εταιρεία πήγε πολύ καλά και ότι σχεδίαζε αναπτυξιακές κινήσεις.

Ο Παναγιώτης Μνεμβασιώτης, που είναι μεγαλομέτοχος στον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν ίδρυσε την επιχείρηση. Την ίδρυσε το 1972 ο τότε 24χρονος Μπάμπης Βενέτης. Μέχρι το 1989 ο φούρνος είχε δημιουργήσει 60 διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού, ενώ την ίδια χρονιά  ο Βενέτης επέλεξε να αναπτύξει το δίκτυο, όχι μόνο με ιδιόκτητα καταστήματα, αλλά χρησιμοποιώντας και τη μέθοδο του franchising. Το 1994 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα franchise.

Το 2009 η ανάπτυξη συνεχίστηκε, με την προσθήκη καταστημάτων καφέ μέσα στα καταστήματα, συνδυάζοντας το φούρνο, το ζαχαροπλαστείο αλλά και το κατάστημα όπου μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του. Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης απέκτησε το 2002 το πλειοψηφικό πακέτο της αλυσίδας ενώ αποφάσισε να μπει και στον ποδόσφαιρο αποκτώντας τον ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.