Κλείνει τα σύνορα και με την Κολομβία ο Μαδούρο

-

Να κλείσουν τα σύνορα και με την Κολομβία στην Πολιτεία Τάτσιρα, που γειτονεύει με την πόλη Κουκουτά, από την οποία ο Γκουαϊδό σχεδιάζει να μπουν στη χώρα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας, διέταξε το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσουν  προσωρινά, αλλά πλήρως» όλες οι συνδέσεις των δύο κρατών στην Πολιτεία Τάτσιρα, γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, η Ντέλσι Ροδρίγκες.

«Η ομαλότητα στα σύνορα θα αποκατασταθεί όταν οι ωμές πράξεις βίας εναντίον του λαού μας και του εδάφους μας τεθούν υπό έλεγχο», συμπλήρωσε η Ροδρίγκες.

Στον ποταμό Τάτσιρα, που αποτελεί φυσικό σύνορο της Βενεζουέλας με την Κολομβία, υπάρχουν τρεις γέφυρες που ήταν ανοικτές. Ανάμεσα σ' αυτές είναι η γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, στην πόλη Σαν Αντόνιο, που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι μετακινούνται με τα πόδια ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μια τέταρτη γέφυρα, η Τιενδίτας, που συνδέει το έδαφος τη Βενεζουέλας με την Κουκουτά, παραμένει κλειστή από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα ο Γκουαίδό, κατά παράβαση της δικαστικής απόφασης που του απαγορεύει την έξοδο από την επικράτεια, πήγε στα σύνορα και ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας υποστήριξης της αντιπολίτευσης που οργάνωσε, εν μέσω απικρίσεων διεθνούς φήμης μουσικών, ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.