Κλείνουν για τους πιστούς οι εκκλησίες της Αυστραλίας, λόγω έξαρσης

-

Τη διακοπή της δημόσιας λατρείας σε επτά ορθόδοξες εκκλησίες που βρίσκονται σε περιοχές με έξαρση αποφάσισε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

Στη Μελβούρνη, που σημειωτέον τώρα έχει χειμερινές θερμοκρασίες 13 βαθμών Κελσίου,   έχει τεθεί σε ισχύ από προχθές κατά τόπους αυστηρή  καραντίνα επειδή από τα 5-10 κρούσματα την ημέρα, αίφνης αυτά εκτινάχθηκαν στα 80. Οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές (όχι σε όλες) βγαίνουν μόνο για προμήθειες φαγητού, για γιατρό/φάρμακα, για άσκηση και για εκπαιδευτικούς λόγους. Πολλές περιοχές πλέον της Αυστραλίας δεν δέχονται επισκέπτες από τη Βικτόρια (που έχει πρωτεύουσα τη Μελβούρνη) επειδή έχουν μηδενικά νέα κρούσματα και δεν θέλουν να επαναμολυνθούν.

Η αρχιεπισκοπή

Με σχετική εγκύκλιο, διευκρινίζει ότι «με πόνο ψυχής αλλά με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης» οι συγκεκριμένοι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς, όμως θα τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες, με την παρουσία μόνο ιερέα και ψάλτη. Όσον αφορά στα μυστήρια και τις κηδείες, προτείνει, εφόσον είναι δυνατόν, να τελούνται σε άλλους ναούς – διαφορετικά, να τελούνται σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προέβη σε αυτή την ενέργεια με αφορμή τις δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Μελβούρνη.

Οι επτά Ορθόδοξες Εκκλησίες, είναι οι εξής : Αγία Τριάδα Footscray, Αγία Παρασκευή St Albans, Άγιος Δημήτριος Ascot Vale, Παναγία Σουμελά East Keilor, Άγιος Βασίλειος Brunswick, Άγιος Ελευθέριος Brunswick και Άγιος Νεκτάριος Fawkner.

Με σχετική Εγκύκλιο προς τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, επίσκοπο Δέρβης Ιεζεκιήλ, και στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ-Κόουτ, αρχιμανδρίτη Ευμένιο, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος προτρέπει τους Επιτρόπους «να εναρμονιστείτε με τις συγκεκριμένες οδηγίες, καθοδηγώντας καταλλήλως τους ιερείς μας και τα Διοικητικά Συμβούλια των ανωτέρω Ιερών Ναών και παράλληλα σας παρακαλώ θερμώς να εντείνετε τις προσευχές σας προς τον δωρεοδότη Θεό, του Οποίου την παρέμβαση αναμένει όλη η ανθρωπότητα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.