Κλειστά αύριο και στην Αχαΐα τα σχολεία λόγω "Ιανού" - Μαύρισε ο ουρανός στη Ζάκυνθο

-

Κλειστά θα μείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, του δήμου Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Σπύρου Μυλωνά εξαιτίας της κακοκαιρίας "Ιανός".

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στη Ζάκυνθο, στην Ηλεία, Κεφαλλονιά και Ιθάκη.

Ζάκυνθος

Εν τω μεταξύ στη Ζάκυνθο, ο ουρανός μαύρισε και η θάλασσα φούσκωσε και στις παραλίες είναι αδύνατον να κολυμπήσεις λόγω της θαλασσοταραχής.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες κράτησαν σήμερα τις επιχειρήσεις τους κλειστές και πήραν μέτρα να τις προστατεύσουν, ειδικά όσοι εδρεύουν κοντά σε παραλία. Λίγο μετά τις 7 το πρωί στο λιμάνι της Ζακύνθου έσπευσαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηλείας, πυροσβέστες για να ενισχύσουν την περιοχή. Αύριο θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού για να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά την μεταφορά των μαθητών..

Αυτή τη στιγμή η κακοκαιρία Ιανός, βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου και δείχνει να ενισχύεται και όπως αναμενόταν, να μετατρέπεται σε Μεσογειακό Κυκλώνα.

Η Αθήνα;

Πριν από λίγη ώρα, σε έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιφέρειες Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας. Συνεστήθη και πάλι σε όσους μένουν σε υπόγεια ή σε περιοχές που έχουν ξαναπλημμυρίσει, να φιλοξενηθούν για 1-2 μέρες σε φιλικά ασφαλή σπίτια. Επισης συνεστήθη να περιορίσουν όλοι τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν.

 

Μέχρι το βράδυ – όταν ανανεωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, η Πολιτική Προστασία θα κρίνει αν πρέπει να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Αττική και την Κόρινθο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.