Κλήση να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή έλαβε ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος ήταν επιχειρησιακός υπαρχηγός στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πρώην αρχηγός ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στις 26 Φεβρουαρίου. Εις βάρος του, αλλά και εις βάρος άλλων στελεχών της πυροσβεστικής, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ο ανακριτής έχει ζητήσει τρεις φορές την αναβάθμιση των κατηγοριών από πλημμελήματα σε κακουργήματα, αλλά η εισαγγελία έχει απορρίψει τα αιτήματά του κρίνοντας πως δεν στοιχειοθετείται ο δόλος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.