Κομισιόν: Αρκεί η έγκριση της βουλής για συντεταγμένο Brexit

-

H έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι "αρκετή" για να διασφαλίσει τη συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς σχετικά με το διαχωρισμό της Συμφωνίας για το Brexit από την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει και πάλι σήμερα σε ψηφοφορία τη Συμφωνία Αποχώρησης, χωρίς την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση, ελπίζοντας να λάβει τελικά το πράσινο φως της πλειοψηφίας των βουλευτών.

Η Συμφωνία Αποχώρησης πρέπει να "επικυρωθεί από τις δύο πλευρές προκειμένου να τεθεί σε ισχύ" σημείωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση σε αυτήν "λαμβάνονται υπόψη οι βασικές κατευθύνσεις" που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο Μ. Σχοινάς αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.