Κομμένη στα δυο για τους μετανάστες η πόλη του Καρλ Μαρξ

-

Διαδηλώσεις υπέρ και κατά της μετανάστευσης διοργάνωσαν  σήμερα στο Κέμνιτς της Σαξονίας, το πρώην Καρλ-Μαρξ-Στατ, υποστηρικτές και αντίπαλοι της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ. Αφορμή η δολοφονία το περασμένο Σάββατο ενός 35χρονου Γερμανού από δύο μετανάστες, ένα γεγονός που πυροδότησε βίαια επεισόδια από ακροδεξιά κόμματα.

Αριστεροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο σημείο όπου την Δευτέρα ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Στην συνέχεια οι διαδηλωτές οργανώσεων της Αριστεράς έκαναν πορεία με κεντρικό σύνθημα "Καρδιά αντί για Μίσος".

Στην άλλη άκρη της πόλης, οι ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν κοντά σε μια μεγάλη προτομή του Μαρξ και ξεκίνησαν την δική τους πορεία προς το κέντρο της πόλης, με την αστυνομία να παρακολουθεί από απόσταση.

Οι υποστηρικτές των ακροδεξιών οργανώσεων, του αντιισλαμικού Pegida και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), δηλώνουν ότι στόχος των κινητοποιήσεών τους είναι να τιμήσουν τη μνήμη του άνδρα που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα και να καταδικάσουν την «απραξία» της κυβέρνησης απέναντι στην εγκληματικότητα των μεταναστών.

Η αριστερά κατηγορεί τους ακροδεξιούς ότι χρησιμοποιούν αυτό το επεισόδιο για να υποδαυλίσουν το μίσος εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 1.200 αστυνομικοί βρίσκονται στο πόδι για να διασφαλίσουν την τάξη στο Κέμνιτς, το πάλαι ποτέ Καρλ-Μαξ-Στατ.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.