Κοντά βλέπει την ελάφρυνση χρέους ο Ντομπρόβσκις

-

Ζήτημα μηνών η απόφαση για μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους; Αυτό τουλάχιστον λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας πως το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να δώσει χρήματα.

Εξετάζονται μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και ο μηχανισμός που θα συνδέει την ελάφρυνση με την ανάπτυξη, είπε και τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. «Με το ελληνικό χρέος πάνω από 180% του ΑΕΠ, πρέπει να είμαστε συνετοί ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές», είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής είπε πως κάτι τέτοιο αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού μεταμνημονιακής εποπτείας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.