Κόντρα Λονδίνου-Τεχεράνης για την Χεζμπολάχ

-
Οι Τούρκοι σκότωσαν μέλη της Χεζμπολάχ στο Ιντλίμπ

Το Ιράν καταδίκασε την απόφασή του Λονδίνου να κατατάξει την Χεζμπολάχ στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αγνοώντας όχι μόνον την επιθυμία μιας μεγάλης μερίδας Λιβανέζων, αλλά και τον ρόλο που ασκεί η υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη οργάνωση στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Την περασμένη Δευτέρα η Βρετανία δήλωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει όλες τις πτέρυγες της Χεζμπολάχ, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσινγκτον, εξαιτίας της αποσταθεροποιητικής της επιρροής στη Μέση Ανατολή έχοντας προηγουμένως απαγορεύσει την μονάδα της εξωτερικής ασφάλειας και την στρατιωτική της πτέρυγα.

«Αυτό το μέτρο των Βρετανών δείχνει ότι συστηματικά αγνοείται ένα μεγάλο τμήμα του λιβανέζικου λαού και η νόμιμη θέση της Χεζμπολάχ στην διοικητική και πολιτική δομή του Λιβάνου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Μπαχράμ Κασεμί.

Η Χεζμπολάχ, η οποία είναι η ισχυρότερη οργάνωση του Λιβάνου, έχει διευρύνει την επιρροή της στην χώρα, καθώς ελέγχει πλέον τρία υπουργεία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της συμμετοχής της στην συριακή πολεμική κρίση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.