Κόντρα ΝΔ-Καμμένου για τα εθνικά

-

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΝΔ και τους ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά και για τους γενικώς για τους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και του ναυάρχου Αποστολάκη, στις οποίες αντέδρασε με προκλήσεις και απειλές ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, αναφέρει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν έδωσε «κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και, κυρίως τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, να κάνουν αυτές τις δηλώσεις».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει επίσης ότι «στις δημοκρατίες, παντού στον κόσμο, την εξωτερική πολιτική χαράζει το Υπ. Εξωτερικών. Αυτό έχει την ευθύνη. Το Υπ. Εθνικής Άμυνας την υποστηρίζει προασπιζόμενο την εθνική ασφάλεια».  Και προσθέτει ότι «το ανάποδο, εκτός από αδιανόητο, είναι και επικίνδυνο. Και για τη δημοκρατία και για το εθνικό συμφέρον».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία αυξημένης έντασης στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, σε δύσκολες συνθήκες για την Πατρίδα, στην κυβέρνηση υπάρχει Υπουργός Εξωτερικών μερικής απασχόλησης & Υπουργός Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας». Αυτό, όπως σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος «δεν μπορεί να συνεχιστεί, ειδικά, τώρα που τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής & εθνικής ασφάλειας παρουσιάζουν τέτοια ένταση και όξυνση».

Απάντηση Τοσουνίδη

Στον τομεάρχη της ΝΔ απάντησε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε "ένα σώμα μια ψυχή", χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του.

«Κύριε Κουμουτσάκο, αποδεικνύετε για μια ακόμη φορά ότι πράγματι είστε περιορισμένης ευθύνης, ελάχιστης υπευθυνότητας και πολύ μεγάλης κομματικής εμπάθειας», αναφέρει στην απάντησή του ο Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Σημειώνεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με πολιτικούς συντάκτες, στο καθιερωμένο τραπέζι που τους παραθέτει την περίοδο των Χριστουγέννων, είπε ότι «επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ό,τι θέλει».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.