Κοροϊδία Μητσοτάκη στο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

-

«Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κ. Πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ το μόνο που βρήκε να πει σε σχέση με τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ "ταυτίζεται με την θέση του Βρετανικού Μουσείου"», σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, σχολιάζοντας την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ευγενική υπενθύμιση: δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε να δανειστεί τα μάρμαρα. Αυτό δεν είναι κοντή μνήμη, ούτε πολιτική κωλοτούμπα, είναι κοροϊδία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το Βρετανικό Μουσείο δίνει μάχη που κάποια στιγμή θα την χάσει». Πρόσθεσε επίσης ότι, σχετικά με το θέμα του δανεισμού των γλυπτών, του «ασκήθηκε και κακοπροαίρετη κριτική που ταυτίστηκε με τα επιχειρήματα του Βρετανικού Μουσείου».

«Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδυναμωθεί το πάγιο και δίκαιο αίτημα για επιστροφή των γλυπτών» κατέληξε ο πρωθυπουργό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.