Κορωνο-αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ –"Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση"

-

Για "πρωτοφανές αλαλούμ που συνεχίζεται" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με "την απαγόρευση των πανηγυριών, την ώρα που ανοίγουν οι πτήσεις από χώρες με έξαρση του κορωνοϊού". Και το ΚΙΝΑΛ όμως ασκεί κριτική, ότι "τώρα η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει".

«Ενώ η κυβέρνηση ζητά με καθυστέρηση την απαγόρευση των πανηγυριών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, την ίδια ώρα ανοίγει τις πτήσεις από χώρες αντιμέτωπες με υψηλή διασπορά του ιού, χωρίς να πιέζει για τεστ πριν την έλευση στα ελληνικά αεροδρόμια», σημειώνει η ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το μέτρο λαμβάνεται "μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες στον τουρισμό".

Η αντιπολίτευση επίσης τονιζει ότι "δεν θεσπίστηκαν ενιαία επιδημιολογικά κριτήρια ελέγχων ανεξάρτητα από πύλη εισόδου και χώρα προέλευσης και η κυβέρνηση αποφασίζει χωρίς καμία εξήγηση την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολυκαταστήματα την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα. Το πρωτοφανές αλαλούμ συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ

Βολές κατά της κυβέρνησης όσον αφορά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά. Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε επισημάνει τον κίνδυνο από το σήμα για χαλάρωση που είχε εκπέμψει η κυβέρνηση σε σχέση με τον ιό στη δεύτερη φάση.

«Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι ευθύνες επίσης της κυβέρνησης και για την κακή προετοιμασία για τον τουρισμό είναι μεγάλες» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

"Είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα  και τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κρίσης. Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, οι πολίτες δοκιμάζονται. Τώρα πριν να είναι αργά, οφείλουν να αλλάξουν ρότα. Οι προτάσεις μας ισχύουν και προσφέρουν λύσεις».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.