Κορωνοϊός: Έξι νεκροί μετά από εξεγέρσεις σε φυλακές της Ιταλίας

-

Εξεγέρσεις με έξι νεκρούς σημειώθηκαν σε φυλακές της Ιταλίας μετά τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού που περιλαμβάνουν περιορισμούς στις επισκέψεις.

Εξεγέρσεις σημειώθηκαν σε φυλακές της Ιταλίας λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό που περιλαμβάνουν περιορισμούς στις επισκέψεις.

Σε μια φυλακή, έξι έγκλειστοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, ενώ σε άλλο κατάστημα κράτησης, δεσμοφύλακες κρατήθηκαν όμηροι.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία έχει σημάνει συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες είναι τα κρούσματα. Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, σε καραντίνα έχει τεθεί μεγάλο μέρος του βορρά που βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διοίκησης σωφρονιστικών ιδρυμάτων, Φραντσέσκο Μπαζεντίνι, δήλωσε πως τρεις έγκλειστοι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε φυλακή στη βόρεια πόλη Μοδένα και τρεις άλλοι αφού μεταφέρθηκαν απ' αυτή τη φυλακή.

«Υπήρξε σειρά εξεγέρσεων σε όλη τη χώρα», δήλωσε.

Το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως ξέσπασαν πυρκαγιές σε φυλακές με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Οι εξεγέρσεις προκλήθηκαν μετά από περιορισμούς στην άμεση επαφή των εγκλείστων με τις οικογένειές τους που επέβαλε η ιταλική κυβέρνηση, με έκτακτο διάταγμα, την Κυριακή. Πλέον θα επιτρέπεται στους φυλακισμένους να έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες τηλεφωνικά ή με άλλες μεθόδους που δεν περιλαμβάνουν σωματική επαφή. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, δύο από τους θανάτους στη Μόντενα προκλήθηκαν από υπερβολική δόση ναρκωτικών φαρμάκων που οι κρατούμενοι βρήκαν σε ιατρεία φυλακών, ενώ ένας τρίτος φυλακισμένος βρέθηκε νεκρός και τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.