Κορονοϊός: Σημαντική μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τσεχία

-

Οι αρχές της Τσεχίας ανακοίνωσαν 1.305 νέα κρούσματα κορονοϊού και 15 θανάτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σήμερα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων παγκοσμίως.

O αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν μικρότερος από αυτόν του Σαββάτου, όταν είχαν καταγραφεί 1.985 νέες μολύνσεις, αλλά πάνω από τις 985 μολύνσεις του προηγούμενου Σαββάτου. Συνολικά στην Τσεχία –μια χώρα με πληθυσμό 10,7 εκατομμυρίων ανθρώπων-- έχουν μολυνθεί από κορονοϊό 64.597 άνθρωποι και 606 έχουν πεθάνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Τσεχία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία, σε αριθμό κρουσμάτων ανάλογα με τον πληθυσμό της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.