Κώστας Γαβράς: Γελάσαμε με τον θάνατό μου

-

Σε fake news απέδωσε ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς την είδηση του ...θανάτου του, που έκανε τον γύρο το κόσμου.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ-1 και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», δήλωσε ότι: «είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».

Ο 85χρονος σκηνοθέτης έδειχνε ωστόσο να το διασκεδάζει, λέγοντας ότι «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε...». Πρόσθεσε επίσης ότι πέρασε «τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε την παρέμβασή του τονίζοντας: «Είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

Σημειώνεται ότι η είδηση για τον θάνατο του διάσημου σκηνοθέτη διέρρευσε στο διαδίκτυο από έναν ψεύτικο λογαριασμό, που φαινόταν να ανήκει στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία λίγη ώρα πριν είχε αναλάβει τα καθήκοντα της.

Τι απαντά η υπουργός Πολιτισμού

Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Η ίδια πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της και σημείωσε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση», η νέα υπουργός Πολιτισμού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.