Κουμουτσάκος - Πάιατ συζήτησαν για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

-
63

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων συζήτησαν ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, η ανώτερη σύμβουλος της Επιτροπής Διεθνώς Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Λίντια Μόργκαν Γουεστλέικ και η νομοθετική σύμβουλος του Γερουσιαστή Μπαράσο, Άμπερ Μπλαντ, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην πρεσβευτική κατοικία.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάδειξης της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, μια επέτειο υψηλής σημειολογίας που θα είναι αφορμή για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουμουτσάκος επανέφερε την πρόταση προς την αμερικανική πλευρά για ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού σε μια κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ, το 2021, με αντικείμενο τη διαχρονική αξία της ελευθερίας

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.