Κούρδος μουλάς συλλαμβάνεται στην Σ. Αραβία για "θείες" θεραπείες

-

Κούρδος μουλάς συνελήφθη από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας επειδή "θεράπευσε" τυφλό με θεία επιφοίτηση.

Ο Μουλάς Αλί Καλάκ συνελήφθη δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι είχε εγκαταλείψει την περιφέρεια του Κουρδιστάν για να επιδιώξει ελευθερία άσκησης της πίστης του στη Σαουσική Αραβία.

Ο Μουλάς Αλί Καλάκ, ευρύτερα γνωστός ως Μαλά Αλί Κουρδιστάνι είχε δημοσιοποιήσει βίντεο σα οποία υποτίθεται ότι τον δείχνουν να θεραπεύει κατάκοιτους αρρώστους και άτομα με ειδικές ανάγκες χρησιμοποιώντας στίχους του Κορανίου.

Ο Καλάκ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook την Κυριακή, στο οποίο υποτίθεται ότι θεραπεύει έναν ηλικιωμένο άνδρα στην ιερή Σαουδική πόλη της Μεδίνας ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν τυφλός για δέκα χρόνια. Ο μουλάς γλείφει το δάχτυλό του με τη γλώσσα του και το τοποθετεί και στα δύο μάτια του ανθρώπου, προτού να διαβάσει ένα κεφάλαιο από το Κοράνι. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο ηλικιωμένος άνδρας ισχυρίζεται ότι έχει ξαναβρεί την όρασή του.

Συνελήφθη σύντομα μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο. Η αστυνομία της Μεδίνας ανέφερε ότι συνέλαβαν τον Μουλά για "λαθραία εισαγωγή πακιστανών" και σε σχέση με τον άνθρωπο που εμφανίστηκε στο βίντεο "και ισχυρίζεται ότι θεράπευσε".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.