Κρούσματα στα νησιά –13 στο Ηράκλειο – Νεκρό το βρέφος Σομαλής φορέως

-

Ανησυχία υπάρχει στο Ηράκλειο μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 13 νέου κρούσματα covid-19 το τελευταίο 24ωρο, που αφορούν σε δασκάλα δημοτικού και σε εργαζόμενους σε ξενοδοχείο στην πόλη του Ηρακλείου.

Εν τω μεταξύ έχουν μπει σε καραντίνα πέντε ημερών (μέχρι να κάνουν το τεστ) αναισθησιολόγοι, γυναικολόγοι, ένας παιδίατρος, μαίες, νοσηλευτές και  μία καθαρίστρια στο νοσοκομείο της Ρόδου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα από τη Σομαλία πήγε στο νοσοκομείο τη Παρασκευή για να γεννήσει και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, της έγινε τεστ για κορωνοϊό. Όμως την έπιασαν οι πόνοι της γέννας προτού βγει το αποτέλεσμα. Μεταφέρθηκε στην αίθουσα τοκετού, όπου παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, δυστυχώς το παιδί γεννήθηκε νεκρό.

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι το αποτέλεσμα του τεστ ήταν θετικό. Δεν γνωρίζουμε αν το βρέφος  γεννήθηκε νεκρό λόγω του ιού ή άλλων ζητημάτων υγείας της εγκύου στη διάρκεια της κύησης.

Ηράκλειο

Την Παρασκευή βρέθηκε θετικός στον ιό νεαρός αστυνομικός που υπηρετεί στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και προέκυψαν άλλα 12 κρουσματα άσχετα προς αυτόν. Το ένα αφορά δασκάλα. Η γυναίκα έχει ήπια συμπτώματα και θα μείνει σε καραντίνα 14ημέρες ή μέχρις ότου το τεστ της βγει αρνητικό. Το σχολείο στο Ηράκλειο απολυμάνθηκε.

Στο μεταξύ, λουκέτο 15 ημερών και πρόστιμο 15.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα επιβλήθηκαν σε δύο καφέ μπαρ του Ηρακλείου το Σάββατο, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν όρθιοι πελάτες και υπεράριθμοι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.