Κυρώσεις Ρωσίας σε Γερμανούς και Γάλλους για την υπόθεση Ναβάλνι

-
Η Ρωσία ενδιαφέρεται για προώθηση της συνεργασίας με την ΕΕ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα ανακοινώσει σύντομα τα αντίμετρα που έχει ήδη λάβει και τα οποία στρέφονται εναντίον υψηλόβαθμων Γερμανών και Γάλλων κρατικών αξιωματούχων σε σχέση με την υπόθεση της δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ναβάλνι να δηλητηριάσθηκε είτε στο έδαφός της Γερμανίας είτε στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου», είπε ο κ. Λαβρόφ. «Και βέβαια θα απαντήσουμε στις κυρώσεις που επέβαλαν. Ο βασικός μοχλός για τις κυρώσεις της ΕΕ ήταν η Γερμανία, και καθότι οι κυρώσεις αυτές αφορούν σρ υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας, οι δικές μας κυρώσεις θα είναι ανάλογες», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι κυρώσεις «έχουν ήδη ληφθεί» «και θα τις κοινοποιήσουμε σύντομα στους Γερμανούς και Γάλλους συναδέλφους μας», είπε ο  Ρώσος ΥΠΕΞ και προσέθεσε ότι «αφορούν υψηλόβαθμους αξιωματούχους της διοίκησης των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας».

Τον προηγούμενο μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας, επέβαλε κυρώσεις σε υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους που συνεργάζονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Η Ρωσία έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, ο οποίος μετά την νόσηση ή την δηλητηρίαση του στη Ρωσία, διακομίσθηκε και νοσηλεύθηκε στην Γερμανία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.