Λαμία: Γρονθοκόπησε οδηγό επειδή του ζήτησε να βάλει μάσκα

-
Λαμία: Γρονθοκόπησε οδηγό επειδή του ζήτησε να βάλει μάσκα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lamiareport.gr, οδηγός λεοφωρείου ξυλοκοπήθηκε επειδή ζήτησε απο επιβάτη να φοράει μάσκα.

Ο πρόεδρος των Αστικών συγκοινωνιών Λαμίας είπε ότι έχουν σημειωθεί δύο επεισόδια την τελευταία εβδομάδα μεταξύ οδηγών λεωφορείων και επιβατών Ρομά. Και στις δύο περιπτώσεις οι επιβάτες αντέδρασαν βίαια όταν τους ζητήθηκε αφ' ενός να βάλουν μάσκα, αφ΄ετέρου να ακυρώσουν το εισιτήριό τους. Στο τελευταίο επεισόδιο, που σημειωθηκε στην Ανθήλη, ο επιβάτες επιτέθηκε με γροθιές και κλοτσιές στον οδηγό για το ζήτημα της μάσκας. Σε άλλο επεισόδιο στην πλατεία Πάρκου επιτέθηκαν στον οδηγό όταν τους ζήτησε να ακυρώσουν εισιτήριο όπως και οι άλλοι επιβάτες και να φορέσουν μάσκα. Στη δεύτερη περίπτωση τον προπηλάκισαν και του έσπασαν το κινητό τηλέφωνο, προσπαθώντας να διαλύσουν και το προστατευτικό plexiglass του οδηγού.

«Δεν έχουμε κάτι με τους Ρομά οι οποίοι είναι σωστοί όπως όλοι οι επιβάτες με τις μάσκες τους, τα εισιτήριά τους τους ή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που έχουν προμηθευτεί. Και σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι Ρομά είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν όμως κάποιοι οι οποίοι είναι λίγοι αλλά δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στους συναδέλφους οδηγούς και τους επιβάτες. Σκεφτόμαστε ακόμη και την διακοπή των δρομολογίων σε ορισμένες περιοχές εάν δεν λυθεί το πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος των Αστικών συγκοινωνιών Λαμίας Νίκος Γούλας στο LamiaReport.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.