Λαβρόφ από Άγκυρα: Ανορθόδοξες οι κυρώσεις σε Τουρκία και Ιράν

-

Ανορθόδοξες χαρακτήρισε τις αμερικανικές κυρώσεις σε Τουρκία και Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σέργκει Λαβροφ, σε κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Ο Λαβρόφ επισκέπτεται την τουρκική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της διάσκεψης των Πρεσβευτών και στην συνάντησή του με τον Τσαβούσογλου συζήτησαν τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας, το προσφυγικό, αλλά και τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Στην κοινή συνέντευξή Τύπου ο Λαβρόφ είπε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Τουρκίας δεν συνάδουν με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου και τις χαρακτήρισε μονόπλευρες αποφάσεις με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των Αμερικανών επιχειρηματιών, μέσα από την τιμωρία των συμμάχων τους. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την αντίθεση της Τουρκίας για τις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να παίρνει μόνη της αποφάσεις. Ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα συμβιβάζεται με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και σημείωσε ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο και την Ευρώπη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.