Λέει ναι για πώληση όπλων στην Ανγκόλα η Μέρκελ

-

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της προμήθειας όπλων στην Ανγκόλα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βερολίνο του προέδρου της χώρας αυτής της νοτιοδυτικής Αφρικής, Ζουάου Λορέντσου.

«Είναι προς το συμφέρον μας η Αφρική να μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της», είπε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Λορέντσου, ο οποίος ζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο η Γερμανία να επενδύσει στο πολεμικό ναυτικό της χώρας του.

Ο Λορέντσου επέμεινε ότι η φύλαξη των ακτών είναι πιεστική ανάγκη στην περιοχή του Κόλπου της Γουινέας, την οποία λυμαίνονται πειρατές και τρομοκράτες.

«Η ΕΕ και η Αφρική θέλουν μια εταιρική σχέση μεταξύ ίσων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τι είναι σημαντικό για τα κράτη της Αφρικής», είπε η Μέρκελ.

Παρότι η Ανγκόλα κατατάσσεται δεύτερη σε όλη την Αφρική στην παραγωγή πετρελαίου, πίσω μόνο από τη Νιγηρία, συνεχίζει να είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.