Λευκωσία: Θετικό να υπάρχει διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας

-

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, δήλωσε πως «παρά το γεγονός ότι, όπως είναι καλά γνωστό, υπάρχουν μεγάλα ζητήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, είναι θετικό το να υπάρχει διάλογος.

Όσον αφορά τη συζήτηση Τσίπρα - Ερντογάν για το Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης θα έχει επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και θα τύχει ενημέρωσης.

Οι αναφορές που έγιναν από τον πρωθυπουργό, επεσήμανε ο κ. Προδρόμου, «δείχνουν ακριβώς ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, όπως ακριβώς και η ελληνοκυπριακή πλευρά, στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των ΗΕ και επιθυμούμε - και αυτό μετέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός - την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν».

Επίσης, ο κ. Προδρόμου, αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση της ότι δεν θεωρεί πως χρειάζεται να συνεχίσει να είναι εγγυήτρια μετά τη λύση, δήλωσε ότι «αναμένουμε ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να πράξει και η Τουρκία».

Ειδικότερα, για την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Τούρκο Πρόεδρο για πραγματοποίηση προπαρασκευαστικού διαλόγου για το Κυπριακό ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η Ελλάδα, ήδη, από τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση».

Με δεδομένη μάλιστα και τη θέση, που πήρε το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τις εγγυήσεις, «αναμένουμε ότι και η Τουρκία σε κάποια στιγμή θα διαμορφώσει μια ανάλογη εποικοδομητική στάση», πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, υπενθυμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά είχαν προσκρούσει στο εμπόδιο της τουρκικής στάσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.