Λιβύη: Μεγάλη τουρκική επίθεση στην Σύρτη; Και η Αίγυπτος τι θα κάνει;

-

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού στρατού της Λιβύης Αχμέντ Ελ Μισμαρί, δήλωσε πως η Τουρκία και οι δυνάμεις του UMH που υπάγονται σε αυτήν, έχουν ετοιμαστεί για επίθεση στις πόλεις Σύρτη και Τζούφρα και πρόσθεσε πως “Κατά τις επόμενες ώρες θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης μάχης”.

Ο Μοχάμεντ Κανουνού-εκπρόσωπος των δυνάμεων του UMH στην δική του δήλωση, ανέφερε πως θα ανακαταλάβουν τις πόλεις πετρελαίου, Σύρτη και Τζούφρα και είπε πως “Εισερχόμαστε στις πόλεις που μας είχαν πάρει. Θα διασφαλίσουμε την κρατική εξουσία σε όλα τα εδάφη μας”, αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα

Στο μεταξύ η Βουλή της Λιβύης με έδρα το Tομπρούκ με σημερινή της γραπτή δήλωση κάλεσε επίσημα την Αίγυπτο να επέμβει στρατιωτικά. Στην ανακοίνωση που έγινε από τον προεδρεύοντα της Βουλής Ακιλέ Σαλίχ αναφέρεται πως “σε περίπτωση που εμφανιστεί απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου μπορούν να παρέμβουν για την προστασία των εθνικών συμφερόντων Λιβύης και Αιγύπτου” .

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.