Λυπάται η ΕΕ για αμερικανικές κυρώσεις κατά Ιράν

-

Η ΕΕ «λυπάται βαθιά» για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν εκ νέου αύριο κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και ανακοίνωσε ότι την ίδια ημέρα θέτει σε ισχύ νομοθεσία για την προστασία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που έχουν παρουσία στη χώρα αυτή.

«Λυπούμαστε βαθιά για την εκ νέου επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της αποχώρησής τους από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, των τριών χωρών της ΕΕ που ενεπλάκησαν στη συνομολόγηση της συμφωνίας το 2015, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους ευρωπαϊκούς οικονομικούς παράγοντες που εμπλέκονται σε νόμιμες δοσοληψίες με το Ιράν, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το ψήφισμα 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.