Μακρόν: Δεν θα λάμβανα υδροξυχλωροκίνη, είμαι λογικός πολιτικός

-

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν ενστερνίζεται τις απόψεις των προέδρων των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, που αμφότεροι εμπιστεύονται την υδροξυχλωροκίνη για τον κορονοϊό και την λαμβάνουν.

"Αυτό το φάρμακο μπορεί να το υπερασπίστηκε ένας Γάλλος γιατρός, αλλά ως σκεύασμα δεν έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του" είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Το φάρμακο προβλήθηκε ιδιαίτερα απο έναν  Γάλλο καθηγητή, τον Ντιντιέ Ραούλ.

«Όχι, δεν θα το δοκίμαζα» απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος σε ερώτηση σχετικά με το αν θα λάμβανε υδροξυχλωροκίνη, σε περίπτωση που είχε προσβληθεί από κορονοϊό. «Από αυτά που έχω αντιληφθεί, βάσει επιστημονικών δεδομένων, δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια σταθερή θεραπεία. Είμαστε η χώρα του Διαφωτισμού και πιστεύω στη λογική. Ο καθηγητής Ραούλ είναι σπουδαίος επιστήμονας, ωστόσο δεν είναι δουλειά ενός πολιτικού, όπως εγώ, να χώνεται σε έναν καθαρά επιστημονικό διάλογο».

Για την πιθανότητα εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Γαλλία, ο Μακρόν ανέφερε πως «θα είμαστε έτοιμοι. Τώρα ξέρουμε πως απαιτείται να έχουμε πολλές μάσκες, αναπνευστήρες και ειδικά φάρμακα. Και έχουμε αποκτήσει σε όλα επάρκεια, η οποία μας παρέχει ασφάλεια», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.