Μάνφρεντ Βέμπερ: Να σταματήσει η Τουρκία κάθε παράνομη ενέργεια

-

Ομόθυμη είναι η καταδίκη των προκλήσεων της Τουρκίας στο θέμα των παραβιάσεων της κυριαρχίας της Κύπρου καθώς πρόσωπα και θεσμικά όργανα καταδικάζουν και προειδοποιούν για σημαντικές κυρώσεις.

Μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων που επισήμαναν ότι στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Τρίτης, στο Λουξεμβούργο, θα εκφραστεί καθολική και αμέριστη αλληλεγγύη στην Κύπρο ενώ θα επισημανθεί το γεγονός ότι η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην υπόθεση παρενέβη και ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σημείωσε: «Η Τουρκία δεν μπορεί να παραβιάζει την κυριαρχία κανενός κράτους μέλους της Ε.Ε.», έγραψε με νόημα.

Και πρόσθεσε ότι: “Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει κάθε παράνομη ενέργεια εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ο λαός της Κύπρου μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας”.

Mignatiou.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.