Ο Ματαρέλα, το ευρώ και η Ιταλία ενόψει εκλογών

-

Το ευρώ ανέβηκε από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν εδώ και μήνες, μετά από τις εξελίξεις στην Ιταλία και την απόρριψη από τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών και την σοβαρή πλέον πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 0,6% και έφτασε στα 1,1728 δολάρια, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να ξεφεύγει από το χαμηλότερο εδώ και 6,5 μήνες επίπεδο των 1,1646 δολαρίων στο οποίο βρισκόταν την Παρασκευή.

Το ευρώ κέρδισε επίσης 0,8% έναντι του ελβετικού φράγκου και του γεν, ανακάμπτοντας έπειτα από χαμηλά επίπεδα τριών και έντεκα μηνών αντίστοιχα.

Η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων υποστήριζαν τον διορισμό του Πάολο Σαβόνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας. Ο πρόεδρος Ματαρέλα απέρριψε τον διορισμό του ανοίγοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.