Με drone, μυστικούς πράκτορες και την πατέντα της διατάραξης κοινής ησυχίας διαλύθηκε "πάρτι" στη Μύκονο

-

Σε δεύτερη σύλληψη προχώρησε η αστυνομία στη Μύκονο, για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενός οργανωτή άτυπου μπαρ που προβάλλεται ως ιδιωτικό πάρτι.

Ο συλληφθείς είναι ενοικιαστής βίλας στην οποία γινόταν "πάρτι" και η Αστυνομία βρήκε αυτό τον τρόπο να σταματήσει πρώτον,  τον ανεξέλεγκτο συγχρωτισμό και, δεύτερον, την παράνομη λειτουργία –στην ουσία– επιχειρήσεων, οι οποίες εισπράττουν ως μπαρ, αλλά εμφανίζονται ως αθώοι γλεντζέδες που κάνουν ιδιωτικά πάρτι. [Η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει χωρίς εισαγγελέα σε σπίτι για να ελέγξει αριθμό προσκεκλημένων, οπότε συλλαμβάνει στην είσοδο τον ενοικιαστή της βίλας που είναι ο οργανωτής των πάρτι αλλά και "εισπράκτορας" μαύρου χρήματος με εισιτήριο 200 έως 1.000 ευρώ.]

Οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι πλέον συνεχείς στο νησί. Χθες έγιναν 20 έλεγχοι σε μπιτς μπαρ και σε κέντρα διασκέδασης. Παράλληλα, αστυνομικοί ενημερώνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και προσωπικό για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.

Και drone στη μάχη για τον εντοπισμό "πάρτι"

Με το «τέχνασμα» τoυ ελέγχου για ηχορύπανση, αλλά και με drones και "εσωτερική πληροφόρηση" επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία να περιορίσει τα privé πάρτι σε πολυτελείς βίλες της Μυκόνου. Αστυνομικοί εμφανίζονται ως υποψήφιοι «πελάτες» και λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις βίλες στις οποίες διοργανώνονται τα "πάρτι" με το μαύρο χρήμα και το πανάκριβο εισιτήριο.

Κάπως έτσι χθες τα ξημερώματα διεκόπη ένα τέτοιο πάρτι, το οποίο εξελισσόταν σε πολυτελή κατοικία στη Φτελιά. Οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για την ενοχλητική δυνατή μουσική που ακουγόταν από το συγκεκριμένο σπίτι. Οι ένστολοι έφθασαν εκεί και αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη, ενοικιαστή ή υπεύθυνο της κατοικίας. Εμφανίστηκε μπροστά τους ένας Έλληνας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι εξουσιοδοτημένος από τον ιδιοκτήτη ως "διαχειριστής της πολυτελούς βίλας και υπεύθυνος του ηχοσυστήματος", με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Ο νέος "αυτοφωράκιας"

Δεν πρόκειται ακριβώς όμως για τον επιχειρηματία, αλλά για υπάλληλό του και παραπέμπει σε αυτό που οι αστυνομικοί ονομάζουν «αυτοφωράκια», δηλαδή ένα άτομο που φορτώνεται την όλη παρανομία σε λέσχες, μπαρ και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ησυχίας, σταμάτησε η μουσική και τελείωσε άδοξα το πάρτι.

Οι οργανωτές προσλαμβάνουν με καλό μεροκάματο νεαρούς για να ελέγχουν πελάτες, να καλούν κόσμο, άλλον για να νοικιάζει τη βίλα και άλλον για να παίξει το ρόλο του "αυτοφωράκια" που θα αντιμετωπίσει και τις συνέπειες του νόμου. Όμως με τον "πόλεμο" στην νέα μορφή επιχείρησης (που διαφημίζεται  στη νεολαία για την πλήρη ελευθερία κόντρα στους περιορισμούς των κρατών για τον κορονοϊό), τα κέρδη μειώνονται και καθίσταται ασύμφορη, οπότε αραιώνει και παύει.

Σε άλλες περιπτώσεις, όταν οι αστυνομικοί ενημερώνονται έγκαιρα για τη διεξαγωγή πάρτι, στέκονται έξω από τη βίλα περιορίζοντας τον αριθμό των ατόμων που σπεύδουν εκεί. Άλλα κλιμάκια αστυνομικών προέβησαν σε 15 ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και καταστημάτων διασκέδασης, στο πλαίσιο πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού. Τα έξι από αυτά ήταν γνωστά beach bars και εννέα μπαρ στη Χώρα. Δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πρώτη φάση, αλλά έγιναν συστάσεις αναφορικά με το συνωστισμό πελατών. Τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρχει η ίδια ελαστικότητα και δεν αποκλείεται να δοθούν και διοικητικά πρόστιμα. Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα σε γνωστό κατάστημα διασκέδασης είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για 60 ημέρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.